Gość Marcin Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Badanie rezonansu magnetycznego kręgosłupa szyjnego wykonane na odcinku C1/Th4 w sekwencji TSE w obrazach T1 i T2 zależnych wykazuje symetryczną wypuklinę pierścienia włóknistego krążka międzykręgowego C6/C7 o szerokości do 2.5mm, uciskającą nieco przednią powierzchnie worka oponowego.Wymiar strzał*** kanału kręgowego jest na w/w poziomie zmniejszony do 11.2mm wtórna względna stenoza wtórna,na pozostałych poziomach w odcinku szyjnym kręgosłupa wynosi od 12.2 do 15.8.Poz tym dyskretna asymetryczna wypuklina pierścienia włóknistego krążka międzykręgowego C5/C6 sięgająca w kierunku lewego otworu międzykręgowego.Proszę o pomoc coraz gorzej się czuję dodam że przeszedłem rehabilitację która nie dała oczekiwanych skutków.Moje objawy to przede wszystkim zaburzenia równowagi niemożność stania w miejscu przez dłuższy czas ponieważ zaraz robi mi się słabo jak bym miał zemdleć, uczucie jak bym chodził wiecznie pijany, najgorzej jest po wysiłku fizycznym normalnie katastrofa ucisk z tyłu potylicy i pływanie, dodam że badanie było robione 2 lata temu pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Na pewno należałoby wykonać kontrolny rezonans tego odcinka kręgosłupa, gdyż mogło dojść do pogorszenia przedstawionych zmian jak w badaniu przed 2 lat (w poprzednim badaniu nie ma raczej wskazań do leczenia operacyjnego). Może okazać się obecnie, że zmiany znacznie się nasiliły i konieczna będzie operacja. Ze świeżym rezonansem warto byłoby jeszcze skonsultować się z neurochirurgiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marcin Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Witam jestem już po konsultacji neurochirurgicznej po obejrzeniu płyty z rezonansu opinia brzmi operować odcinek C6/C7 dodam że rehabilitacja nic nie pomogła nie wiem co mam dalej robić proszę o odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Trzeba zgodzić się na operację jak sugeruje neurochirurg. Nie ma innego wyjścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi