Gość Mariusz Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Witam. Dwa miesiące temu miałem operację na jelicie grubym z powodu nowotworu i od czasu kiedy zostałem odcewnikowany pojawił się problem przy oddawaniu moczu, a mianowicie załatwiam się co godzinę z wielkim bólem i w bardzo małych ilościach. Boli całe podbrzusze. Badania wyszły w miarę, brałem Furaginum, Gentamecyne w zastrzykach, ale nic nie pomogło. Problem jest do dziś i już nie wiem co robić. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mateusz Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 należy wykonać posiew moczu z antybiogramem, to najpewniejszy sposób postępowania (można by zastosować inny antybiotyk na ślepo ale po co) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mariusz Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Witam ponownie. Wczoraj odebrałem posiew moczu. Wynik to* Ogólna liczba bakterii w 1 ml moczu wynosi 10^2 - ziarniaki Gr(+ . Czy jest to coś niepokojącego. I czy przy takim wyniku badania mogą być takie objawy jakie opisałem wyżej. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 To raczej nie niepokojący wynik. Jeśli bakteria byłaby patologiczna byłby na pewno wykonany antybiogram (ocena wrażliwości na antybiotyki). Dopiero wynik powyżej 10 do potęgi 5 bakterii jest patologiczny. Najlepiej z uwagi na Pana problemy skonsultować się z urologiem. Być może objawy są związane z patologią w zakresie gruczołu krokowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi