Gość Kamila Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Witam, jakiś czas temu wyczułam u siebie w okolicach intymnych guzek(pod skórą) ok 1,5cm, jest on twardy, przesuwalny względem podłoża, nie sprawia żadnych problemów, nie boli itp. Bardzo mnie to zaniepokoiło, posiedziałam trochę przy komputerze i znalazłam że może to być tłuszczak(dodam, że w mojej rodzinie od strony ojca dużo osób ma tłuszczaki). Czy mój guzek może być odziedziczony? Bardzo się tym martwię i chcę wybrać się do lekarza. Kogo powinnam wybrać-ginekolog, dermatolog, onkolog czy może lekarz pierwszego kontaktu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Czy mój guzek może być odziedziczony? - tak, tłuszczaki mogą być dziedziczone (jeśli w ogóle jest to tłuszczak) Kogo powinnam wybrać-ginekolog, dermatolog, onkolog czy może lekarz pierwszego kontaktu? - jeśli zmiana jest w granicach warg sromowych to do ginekologa, zaś poza narządem rodnym do chirurga ogólnego (wcześniej do niego trzeba mieć skierowanie od lekarza rodzinnego) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Suschi. Opublikowano 26 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 To może być kaszak, czy coś takiego. Poczytaj tu. http://jejzdrowie.pl/kaszak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi