Gość Joanna Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Proszę o wytłumaczenie co oznacza ten zapis. W opisie napisano - rak wieloogniskowy na obszarze średnicy 6 cm .W węzłach chłonnych stwierdza się zatory z komórek raka .( mam 40 lat ). Dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Wynik Carcinoma ductale invasivum mammae pt3 NX Grade3 oznacza rak przewodowy inwazyjny sutka pT3 - guz wielkości powyżej 5 cm Nx nie wiadomo czy są zajęte węzły chłonne, ale z Pani opisu wynika, że tak czyli powinno być N1 Grade3 czyli 3 stopień zaawansowania histopatologicznego w skali 3-stopniowej (maksymalny stopień) Zaawansowanie kliniczne to III stopień w skali 4-stopniowej. Możliwość wyleczenia takiego zaawansowania nowotworu to najwyżej 30% pacjentek. Rokowanie bardzo złe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michał Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Po co odpowiadać na takie pytania, bo ja na przykład bym nie chciał znać odpowiedzi, w sumie nie wiem czy chciałbym jeszcze żyć po takiej odpowiedzi. Stawiam stanowcze nie takim tematom. Trzeba po prostu znaleźć lekarza który jeszcze się tego nie podejmował i wie ze jest możliwe wyleczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość iwet Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 To zależy od osoby. Ja bym np. wolała wiedzieć *kawa na ławie*. W sumie jeszcze gorzej jest być oszukiwanym przez lekarzy,że niby jest dobrze, że będzie lepiej a tu kostucha NAGLE PRZYCHODZI.To są delikatne sprawy. I każdy inaczej reaguje. Ale taka jest prawda, w tym stadium tylko 30% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi