Gość monika p. Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 Mój 3 letni synek miał przeprowadzoną wczoraj operację usunięcia przepukliny pachwinowej,która wstępowała do jądra.Operacja przebiegła pomyślnie,ale dzisiaj zauważyłam,że jądra są napuchnięte i przy nawet lekkim dotyku go bolą.Czy to jest normalny objaw po tego typu zabiegu?Jak długo powinien leżeć w łóżku i jak często powinnam zmieniać opatrunek?Proszę o odpowiedź, gdyż operacja została przeprowadzona w Wielkiej Brytanii i w niepełni mogłam zrozumieć jak ma wyglądać jego rekonwalescencja w domu.Z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 Jądra po takim zabiegu mogą być w niewielkim stopniu obrzęknięte jeszcze przez kilka dób po zabiegu. Powinien jednak ten objaw systematycznie ustępować. Dziecko nie musi już leżeć w łóżku. W czasie, gdy leży pod jądra podłożyć np. pieluszkeę żeby jądra były wysoko umiejscowione. Nie wiem jaki zastosowany był opatrunek. Jednak zazwyczaj ranę myje się codziennie wodą z mydłem, dokładnie osusza i zakłada świeży opatrunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi