Gość Kasia Opublikowano 28 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 Jakieś 5 lat temu dużo przytyłam bolały mnie jajniki miałam nie regularne miesiączki poszłam do ginekologa była to miła kobieta która dała mi skierowanie na usg -wynik *endometrioza nie do oceny trzon macicy normalny jak dla nie ródki prawy jajnik 33x21 bez pęcherzy jajnikowych lewy 30x21 również bez cech pęcherzy jajnikowych dano mi skierowanie do szpitala leżałam 2 razy po kilka dni po czym przepisano mi środki antykoncepcyjne do których jestem do dziś cytologia 2 nadżerka wyleczona mówię o bólach ale nie chcą dać mi nawet skierowania na usg co mam robić czy wszystko ok?? z góry dziękuje za odpowiedz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 29 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 Badanie usg transwaginalne można wykonać prywatnie lub w wyspecjalizowanym szpitalu w ramach NFZ. Bóle są najprawdopodobniej wynikiem endometriozy. Co do krwawień to konieczna jest dalsza diagnostyka, wszystko zależy czy są to plamienia związane ze stosowaniem antykoncepcji hormonalnej czy np. krwawienie związane z rozrostem endometrium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kasia Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 endometrium mam bardzo słabe dostałam skierowanie na usg zobaczymy co dalej dzieki za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi