Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Częste wymioty i zaczerwieniona śluzówka gardła

Gość Małgorzata

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Małgorzata

Witam. Mam problem tego typu że jakieś 3 lata temu dość sporo schudłam. Było to odchudzanie dość drastyczne bo przez głodówkę. Może niezupełną ale jadłam bardzo mało, mało tez piłam i skrupulatnie liczyłam kalorie. po tym okresie kiedy nagle nastąpiło*odbicie* i mój organizm zaczal domagac się dosłownie wszystkiego czego nie otrzymywał przez okres odchudzania zaczełam jeść sporo i często a że żołądek mój był skurczony po takim a nie innym postępowaniu, wiadomo wymiotowałam. trwało to dosc długo bo dobre 2,5 roku. leżałam juz w szpitalu gdyz wykryto u mnie nadżerki po gastroskopii. w ciagu tego okresu bywały przerwy. Starałam sie czesto przestac i raz wychodzilo mi to lepiej raz gorzej ale zazwyczaj znowu konczylo sie tym co przedtem. wiem ze to choroba, ale teraz boje sie tylko tego ze mam raka. Od jakiegoś czasu krótkiego bo krótkiego ale zawsze (moze tydzien) przestałam wymiotować. zaczelam sie obawiać raka przełyku w kółko sprawdzam i patrze czy nie widac zadnego guzka chociazby w gardle ale nic z tego wiadomo sluzówka jest zaczerwienieona i nic poza tym. zaczęłam myslec ze moge miec raka po tym jak brat mojego dziadka umarł na raka który przebiegal do czasu bezobjawowo potem okazalo sie ze przezuty sa juz wszedzie . Zaczelam sie bardzo zdrowo odzywiac jesc mało a regularnie i tak by dostarczyc wszystkie najcenniejsze dla organizmu skladniki. nie mam problemow z przelykaniem czasem juz sama niewiem i wydaje mi sie ze mam, nie boli mnie w mostku, zgage mam dosc czesto ale kto jej nie ma, supeł w gardle czuje tylko w momencie kiedy strasznie sie zdenerwuje i zaczynam plakac z nerwow ale tak mam od zawsze. naczytałam sie juz o raku bardzo duzo niewiem co mam z tym zrobic? Bardzo prosze o pomoc. Dziekuje.

Aby całkowicie wykluczyć raka żołądka czy też przełyku należałoby wykonać kontrolne badanie gastroskopowe (jeśli minął rok od ostatniego badania) oraz najlepiej z tym problemem skonsultować się jeszcze z gastroenterologiem.