Gość marzena Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 3 tygodnie temu przeszlam operacje apendektomi rozlanego wyrostka robaczkowego.po 6 dobie z rany zaczela wyciekac ropa po konsultacji z lekarzem zostaly zalozone saczki ktore wyjeto po tygodniu jednak ropa dalej cieknie wedlug lekarza to normalne i moze to potrwac nawet miesiac. Szwy zostaly zdiete po dwoch i pol tygodnia pozostal otwor przez ktory saczy sie ropa. Zauwazylam ze pozostal mi jeden szew ( gorna czesc zdjeta a dolna pozostala w ciele) moj lekarz wyjechal na 2 tygodnie a ja mam problem bo niewiem czy go wyjac czy pozostawic.Boje sie ze szew wrosnie i beda komplikacje.Do tej pory nic mnie nie boli i nie goraczkuje. Prosze o pomoc z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 Trzeba oczywiście jak najszybciej skonsultować się z innym chirurgiem. Możliwe, że będzie potrzebny wymaz z rany, aby dobrać odpowiedni antybiotyk zgodny z wynikiem antybiogramu. A szew zapewne powinien być usunięty. On też może być ogniskiem stanu zapalnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Plumek Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 Mam 11 lat miałem operacje i bardzo nie pokoji mnie to ze mam twarda blizne czy to normalne ? ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi