Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Dyskomfort jądra i szczypanie w stawie biodrowym oraz ból stawu biodrowego i kolanowego przy niektórych ruchach

Gość Robert

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry. Postanowiłem napisać tutaj, gdyż od jakiegoś miesiąca odczuwam ból w okolicach jądra prawego. Wydaje mi się, że boli mnie jądro, ale jak je badam palpacyjnie to ono nie boli. Czasem tylko jeśli w specyficzny sposób je dotknę to lekko zaboli. Jeśli otwartą dłonią docisnę mosznę to brzucha, nawet dość mocno to nic mnie nie boli. Ten dyskomfort połączony jest z bólem z prawym stawem biodrowym, a konkretnie on mnie tak jakby szczypie. Nie jest to ciągłe, ale chwilowe. Czasem też przy niektórych ruchach zaboli mnie w stawie biodrowym i/lub kolanowym. Zauważyłem również, że prawy powrózek nasienny ma większą średnicę niż lewy - tak jest jak stoję na nogach. A podczas udawanego kaszlu jeszcze troszkę się poszerza.(lewy powrózek tez się poszerza podczas kaszlu, ale jest mniejszy niż prawy). Podczas leżenia na plecach oba powrózki są porównywalne. Z lekkim bólem jądra byłem u lekarza urologa w styczniu tego roku. Wtedy niczego się nie dopatrzył, ale przepisał mi Biseptol. Na staw biodrowy dostałem structum - jestem osobą wysoką mam 194 cm. I mam lekką wadę kręgosłupa. Skolioza i bardzo płytką lordozę lędźwiową. Jeśli Pan doktor może mi odpowiedzieć na kilka pytań to będę wdzięczny: 1. Czy można podejrzewać, że w styczniu miałem jakieś zaczątki raka jąder i on mi tak doskwiera? Czy rak jądra boli? 2. Czy jest jakieś powiązanie między bólem jądra a bólem w stawie biodrowym? 3. Mam w domu 2 antybiotyki i jakiś lek przeciwzapalny. Są to: Biseptol, Doxyclina i Olfen. Czy mogę spróbować wziąć jakiś lek i sprawdzić czy ból się zmniejszy? 4. Czy jak byłem w styczniu u lekarza urologa i ból powrócił to może to być przewlekłe zapalenie jądra lub najądrza? Czy powienienem powtórzyć badanie? Oba jądra są prównywalne tylko prawe najądrze i powrózek nasienny podczas stania na nogach są grubsze. A co jest dziwne, że jak rano wstanę z łóżka i stanę na nogo to oba powrózki są takie same. 5. Jeśli dyskomfort się utrzymuje od około miesiąca (dodam, że podczas orgazmu nie zauważyłem zmian, jądra nie bolą, konsystencja spermy jest podobna, jedynie może przy upałach była gęściejsza). to powieniem udać się jak najszybciej do urologa? Wyjeżdzam w przyszłym tygodniu za granice na wakacje. Czy powienienem się udać przed czy po powrocie? Bardzo proszę o odpowiedź.