Gość Tomasz Opublikowano 27 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2010 Witam, Po powrocie z wakacji we Francji parę dni temu (na kempingu częste korzystanie z basenów, morza oraz ogólnie dostępnych ubikacji) pojawiło się u mnie zaczerwienie odbytu a w zasadzie *rowka* pomiędzy ujściem a kością ogonową + swędzenie. Przez kilka dni występowały też takie jakby jaśniejsze plamki (jak po ukąszeniu komara - może jakiś odczyn zapalny) teraz znikły ale swędzenie i zaczerwienienie jest jakby większe- (początkowo myślałem , że to jakieś zatarcie - pot, wysoka temperatura, itp). Próbowałem smarować tribiotikiem oraz zasypką dla dzieci ale nie pomaga. Nie wiem czy to jakaś infekcja, pasożyt, czy coś innego. Proszę o pomoc zanim udam się do lekarza (i nie wiem czy bardziej proktolog czy dermatolog) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 27 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2010 Raczej radziłbym w tej sprawie udać się bezpośrednio do chirurga ogólnego. Prawdopodobnie może to być torbiel krzyżowa w fazie zapalenia powstała na skutek podrażnienia tej okolicy. We wczesnej fazie może uda się zwalczyć ten stan zachowawczo (być może antybiotykoterapia stosowana miejscowo i ogólnie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 Zobacz odbyt choroby zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi