Gość Brygida Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 Moja córka ma 15lat,tydzień temu usunięto jej woreczek żółciowy (laparoskopia) z powodu kamicy-jaką dietę mamy stosować,słyszałam że wątrobową ale nie mam pojęcia co to znaczy.Córka się denerwuje bo nie pozwalam jej niczego zjeść tylko gotowane ale ona ma ochotę na coś słodkiego czasami-a nie wiem czy mogę jej pozwolić na jakieś słodycze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 Czasmi słodkie można tylko w niewielkiej ilości, a dieta jak w chorobie pęcherzyka żółciowego i dróg żółciowych patrz http://www.echirurgia.pl/diety/dieta_pecherzyk.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Agata Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 najwazniejsze zeby nie jadla czekolady*)ja tez tydzien jestem po operacji identycznej jak corka no i oczywiscie gotowane jedzenie przez jakis czas pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Renata Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 ja jestem po zabiegu trzy tygodnie laparoskopia na drugi dzień po zabiegu podano mi zupe ogórkową bardzo się zdziwiłam ,jem słodkie(babki piaskowe ,ciaso jogurtowe,lody,bitą śmietanę, surowe owoce ,wędzoną szynkę ,wszystko w rozsądnych porcjach ,ale myślę że to wszystko zależy od organizmu:)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ania Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Ja jestem juz 7 lat po zabiegu i wiem ze mozna jesc wszystko jednak nie w sloniowych porcjach jednak sa potrawy ktor zjadam w minimalnych ilosciach to mnie boli zoladek np.makowiec,papryka surowa i ogorek surowy,alkohol wino czy wodka a nawet piwo musze ciagle uwazac co jem chociaz pokusy sa to mam do wyboru bol czy makowiec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi