Gość Agata Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 Dzień dobry Na przedramieniu,mam pod skórą włókniaka ma 4 cm ostatnio bardzo boli (tylko przy dotyku lub urazeniu się) sama ręka cierpnie,i odczuwam jakby ból ścięgna i bolesność palców tejże ręki,jakim sposobem są usuwane takie zmiany? Czy są wycinane chirurgicznie w całości czy są odssysane? Czy będę mieć duże nacięcie tego i ile będzie szwów? Dodam jeszcze to czy mogę na własne żądanie zrobić to w narkozie ?(prywatnie) gdyż należę do osób przewrażliwionych i nerwowych i nie dam rady tego zrobić z samym znieczulaniem miejscowym, czy po wycięciu tego ręka będzie w jakiś sposób wymagała rekonwalescencji? No i czy nie będę odczuwała już dolegliwości bólowych jakie teraz mam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 jakim sposobem są usuwane takie zmiany? Czy są wycinane chirurgicznie w całości czy są odssysane? - wycina się je najczęściej skalpelem, w całości, z marginesem zdrowych tkanek, a następnie wysyła do badania histopstologicznego, aby dokładnie ocenić czym jest zmiana guzowata Czy będę mieć duże nacięcie tego i ile będzie szwów? - rana na pewno będzie większa od samego włókniaka, nie da się konkretnie ocenić ile będzie szwów, to zależy od techniki chirurga, grubości i typu szwów Dodam jeszcze to czy mogę na własne żądanie zrobić to w narkozie ?(prywatnie) gdyż należę do osób przewrażliwionych i nerwowych i nie dam rady tego zrobić z samym znieczulaniem miejscowym, - trzeba znaleźć gabinet, w którym wykonuje się takie zabiegi w znieczuleniu ogólnym i na pewno bez problemu zostanie tam wykonany na Pani prośbę czy po wycięciu tego ręka będzie w jakiś sposób wymagała rekonwalescencji? - wszystko będzie zależało od tego jak głęboko trzeba będzie wyciąć włóniaka i jak bardzo szeroko, ale z reguły po takich zabiegach nie trzeba jakiś szczegółowych sposobów rekonwalescencji No i czy nie będę odczuwała już dolegliwości bólowych jakie teraz mam.... - jeśli włókniak uciska na struktury nerwowe to zabieg powinien zlikwidować dolegliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Poszukaj na: http://www.bolimnie.com/galeria-chorob znajdziesz dużo zdjęć jak mogą wyglądać choroby człowieka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi