Gość Alicja Opublikowano 24 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2010 Witam, od 2,5 tygodnia odczuwam ból w sródręczu zarowno prawej jak i lewej dloni. pojawia się on gdy poruszam palcami serdecznymi, zaciskam i otwieram pięść, probuję wykręcić scierkę. rano troche trwa zanim rozruszam przykurczona rekę. jednak lekka sztywnosc i dyskomfort palcow trwa caly dzien. jak nie ruszam rękoma to raczej nie czuje bolu. czasami czuje pieczenie w śródręczu. ale nie widac na zewnatrz stanu zapalnego. rtg dloni i nadgarstkow nie wykazalo zadnych zmian. morfologia, ob mocz i czynnik reumatoidalny tez wyszly dobrze. moj lekarz rodzinny poszedl w kierunku chorob eumatycznych i dostalam skierowanie do reumatologa aby wykluczyc lub potwierdzic rzs. ale zastanaiwam sie czy to ni jakies uszkodzenie sciegien w dloniach spowodowane mikrourazami ktore skumulowly sie i doprowadzily do takiego stau. wczesniej zdarzalo mi sie poczu bol taki gleboki w srodreczu podcczas odkrecania sloika, wyciskania mopa i wszelkicch prac silowych ale nie zwracalam na to uwagi bo szybko przechodzilo. co to moze byc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Alicja Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 naczytałam sie o twardzinie i zaczynam się bać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 Pani objawy i ich przebieg raczej wskazuje na chorobę reumatoidalną i także w tym kierunku kierowałbym swoje przypuszczenia. To raczej nie ma nic wspólnego z problemami związanymi ze ścięgnami. Trzeba w tej sprawie na pewno skonsultować się z reumatologiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Alicja Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 tak w polowie sierpnia mam wizyte u reumatologa. do tej pory balam sie rzs ale jak sie naczytalam o tej twardzinie to rzs to pikus przy tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi