Gość Kanrad Opublikowano 21 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 Witam , prawie pół roku temu miałem zespoloną kość za pomocą * śrub * i stabilizatora po 5 mies byłem u lekarza i umówiłem się na wyciąganie śrub za kolejny miesiąc (czyli 6 mies po zespoleniu) do ostatniej wizyty było ok ale przez ostatnie 2 tyg (te tygodnie po ostatniej wizycie) działy się trochę dziwne rzeczy przez 5 miesięcy ze srub nic nie ciekło a przez ostatnie 2 tyg chyba 4 lub 5 razy leciała mi krew (tak mi się wydaje że to krew) nie ma tego dużo ale jest. Czym to może być spowodowane ? jest się czego obawiać ? Pozdrawiam Aha zespolona kość to prawa piszczelowa jeśli to ma znaczenie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 22 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 Jeśli to tylko zwykła, żywocczerwona krew to raczej nic groźnego (najbardziej należy obawiać się ropnej wydzieliny świadczącej o zakażeniu zespolenia). Być może śruby na skutek zbyt długiego kontaktu ze skórą spowodowały jej niewielki uraz. Proszę wybrać się w umówionym terminie na usunięcie zespolenia. W razie wątpliwości ponownie skonsultować się z ortopedą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Konrad Opublikowano 22 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 Na usunięcie zespolenia już jestem umówiony za 3 tyg. W sumie leci i krew ale trochę takiej dziwnej wydzieliny też jest... iść z tym do lekarza czy poczekać już te 3 tyg ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kanrad Opublikowano 28 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 dodatkowo wokół jednej śruby pojawiło się zaczerwienienie .... co mam robić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi