Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Bóle jądra po polucji lub masturbacji

Gość Kamil

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam na imię Kamil i mam 17 lat. Ponad tydzień temu zaobserwowano u mnie zapalenie najądrzy, dlatego też lekarze postanowili pozostawić mnie w szpitalu na okres 4 dni. Przez ten czas dostawałem dożylnie antybiotyk, a po 4 dniach zostałem wypisany do domu, gdzie miałem zażywać Biseptol 2x dziennie przez 7 dni. Teraz jestem w trakcie zażywania antybiotyku, który faktycznie skutecznie łagodzi ból oraz przyprowadza moje jądra do pierwotnego stanu, jednak po polucji lub masturbacji znów zaczyna mnie boleć przez kilka godzin. Chciałbym się dowiedzieć czym to jest spowodowane i czy można w jakiś sposób uniknąć tego. Dziękuję.

A czy po ukończeniu antybiotykoterapii lekarz może przepisać kolejny cykl? Ponieważ jutro udaję się na wizytę, ale ból jeszcze mi nie przeszedł. Chciałbym się dowiedzieć czy to normalne, że zapalnie nie przechodzi po tygodniu brania antybiotyku, ponieważ słyszałem, iż czasem leczy się tą dolegliwość nawet kilka miesięcy. Niepokoi mnie to, że ból udziela się cyklicznie np. jeden dzień boli, natomiast drugi dzień nie. Mam jeszcze jedno pytanie: Czy w takiej sprawie możliwy jest zabieg, czy leczy się to tylko lekami? Dziękuję i proszę o kolejną odpowiedź.

A czy po ukończeniu antybiotykoterapii lekarz może przepisać kolejny cykl? tak, leczenie antybiotykiem w przypadku przewlekłego zapaleniu jądra może trwać nawet 2-3 miesiące Czy w takiej sprawie możliwy jest zabieg, czy leczy się to tylko lekami? - tylko lekami, zabieg w razie powikłań zapalenia np. ropień jądra