Gość Zuzanna Opublikowano 19 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 Moja 14-miesięczna córeczka od paru tygodni ciągle ma pomarańczowo-zółty nalot na języczku,który z łatwoscią można *ściągnąć* , a on z powrotem za jakiś czas się pojawia.Z pewnością nie jest to spowodowane pożywieniem,gdyż córeczka karmiona jest dalej piersią, soczków nie pije, jedynie wodę w małych jednak ilościach.Dodam,ze jest niejadkiem.Rano kaszkę, a w południe małą porcję zupki zjada *na siłę*.Najbardziej i często lubi pierś.Niedowagi nie ma - waży 10,5 kg Byłam już z tym problemem u pediatry, ale ten nie zareagował w żaden sposób, tylko powiedział,że taka już jej uroda..., ale mnie to nie daje spokoju.Na własną rękę wykonałam morfologię , badanie moczu- wszystko jest OK,dodatkowo zrobiłam dziecku próby watrobowe- są dobre,jedynie Aspat 48 umol/l,ale to ponoć jeszcze w normie u dzieci... Słyszałam,ze być może taki kolor języczka może świadczyć o problemach z żołądkiem...? Wiążę już fakty-może Mała nie chce jeść, bo ją boli żołądek ?..., ale gdyby Ją coś bolało, to płakałaby, a jest bardzo pogodna, wesoła,nie płacze... Nie wiem co o tym myśleć.Czy Pan może mi w jakiś sposób pomóc?Czy powinnam się zadręczać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 22 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 Można skonsultować się z pediatrą z poradni gastroenterologicznej i wyjaśnić wątpliwości. Być moznie dziecko cierpi na refuks, który powoduje nalot na języku i brak apetytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi