Gość Krzysztof Opublikowano 19 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 Witam. Właśnie jutro mija drugi tydzień jak jestem po operacji dużej przepukliny mosznowej . Moje pytanie jest takie : jak wygląda przebieg wchłaniania się obrzęku po takiej operacji?. Opisze jak to wygląda u mnie . Dzień po operacji żadnego obrzęku nie było, pojawił się w drugiej dobie po operacji wyczułem po prostu w mosznej jakiś płyn .Byłem u Chirurga i urologa, miałem robione USG powiedzieli ze to normalne i że to się wchłonie. Teraz wyczuwam ze płynu jest mniej, ale w środku wyczuwam od otworu pachwinowego coś lekko twardego i to właśnie mnie niepokoi. Czy mój niepokój jest uzasadniony czy po prostu to tak ma być- proszę o odpowiedzi na moje pytania. I jeszcze jedna rzecz, jak byłem na kontroli w tamtym tygodniu i miałem robione to usg, to lekarz przepisał mi antybiotyk-unidox 2x1 (który oczywiście cały czas przyjmuję zgodnie z zaleceniem lekarza) Pozdrawiam, Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 20 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 jak wygląda przebieg wchłaniania się obrzęku po takiej operacji? - taki obrzęk czasami może wchłaniać się nawet 4-6 tygodni, jest to bardzo powolny proces Czy mój niepokój jest uzasadniony czy po prostu to tak ma być - to prawdopodobnie zgrubienie związane z samym procesem zaopatrzenia kanału pachwinowego po usunięciu przepukliny (nawarstwienie tkanek, szwy), takie zgrubienie powoli powinno mięknąć, ale proces jest długi, czasami trwa nawet i rok - antybiotyk zapewne przepisał lekarz, aby przyspieszyć proces wchłaniania się obrzęku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krzysztof Opublikowano 20 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 Bardzo dziękuje trochę mnie to uspokoiło idę jeszcze na kontrole 02.08.2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chudy Opublikowano 25 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 dzieki .rowniez sie uspokoilem bo mam ten sam objaw,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi