Gość Bernadetta Opublikowano 19 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 Od kilku lat cierpię na ból całej lewej kończyny. Pojawia się on 2-3 razy w miesiącu, trwa kilka dni, po czym ustępuje. Czasem biorę tabletkę przeciwbólową - wtedy ustępuje natychmiast. Przeszłam operację usunięcia jajnika. Mam wrażenie, że ból rozpoczyna się w miejscu, gdzie prawdopodobnie zrobiły się zrosty, gdyż żyłkę, która przytrzymywała zbiornik na krew usunięto mi dopiero po 10 dniach od operacji - w związku z czym ciało w tym miejscu jest grube, czerwone i twarde. Czy możliwy jest ból zrostów, który po operacji jajnika promieniowałby na całą nogę, a także pośladek? Czy raczej powinnam poszukać innej przyczyny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 20 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 Czy możliwy jest ból zrostów, który po operacji jajnika promieniowałby na całą nogę, a także pośladek? - raczej jest to wątpliwe Czy raczej powinnam poszukać innej przyczyny? - radziłbym celem pogłębienia diagnostyki wykonać jeszcze badanie RTG odcinka lędźwiowo-krzyżowego kręgosłupa oraz stawu biodrowego, być może zmiany są związane ze zwyrodnieniem kręgosłupa z uciskiem na korzenie nerwowe lub ze zwyrodnieniem stawu biodrowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi