Gość Paweł Opublikowano 18 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2010 Witam Mój problem odnosi sie do śinej stopy Jestem rok po złamaniu otwartym i zapaleniu bakteryjnym kosci. Chciałem się zapytac dlaczego jeśli stoję stopa robi się czerwono-granatowa?? dodaję też, że kończyna jest nieobciązana rok czy moze to byc spowodowane krązeniem ze noga się dokrwia jesli stoję bo jesli lezę lub jest w pionie to jest w normalnym kolorze. Czekam na odpowiedz i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 19 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 Takie objawy jak Pan opisuje sugerują zespół Sudecka występujący właśnie po skomplikowanych złamaniach często z zakażeniem kości. Ten właśnie zespół charakteryzuje się zaburzeniami w ukrwieniu kończyny po złamaniu. Patrz strony: http://pl.wikipedia.org/wiki/Zesp%C3%B3%C5%82_algodystroficzny http://www.rehabilitacjadomowa.pl/artykul.php?a=21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Paweł Opublikowano 19 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 Nie jestem dokońca pewien czy to akurat zespół Sudecka bo objawy mam troche inne zadnego opuchnięcia, piękącego bólu nie mam takze zadnego zesztywnienia palcow czy w obrębie stopy, mam tylko przykurcz kolana(mięsień czworogłowy). wlasnie zapomniałem dodac ze złamanie było w kosci udowej. Więc moze to poprostu zwykłe problemy z krążeniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 Problemy z krążeniem wchodzą w skład zespołu Sudecka. Obraz zespołu nie musi być w pełni objawowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi