Gość ala Opublikowano 16 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2010 Witam mam pytanie co się dzieje ale od paru tygodnii czuje pieczenie pęcherza moczowego czasem jest one delikatne szczypiące czasami mocniejsze miałam robiony posiew moczu i o dziwo żadna bakteria nie wyszła, a dolegliwości nadal występują, dodam ogólne badania moczu tez w normie nie wiem co sie dzieje lekarz przepisał mi cipronex ale rzadnej poprawy do tego zażywam żurawine w tabletkach i probiotyki kobiece z kwasem mlekowym także na układ moczowy i nic dalej szczypanie i pieczenie. Prosze o porade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 17 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2010 Skoro badanie ogólne moczu i posiew nie odbiegają od normy wątpię, że dolegliwości związane są z pęcherzem moczowym. Może to jakaś patologia w zakresie narządu rodnego. Radziłbym z tym problemem udać się jeszcze do ginekologa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anna Opublikowano 19 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 U mnie też od razu nie wykryto żadnych bakterii. Pojawiły się w moczu po ok. dwóch miesiącach od pierwszych objawów. Leczona byłam kilkoma antybiotykami, a zapalenie pęcherza po kilku dniach wracało. W poszukiwaniu przyczyny nawracających stanów zapalnych zrobiono mi usg pęcherza, cystografię mikcyjną i w końcu cystoskopię. W ostatnim badaniu wyszła przetoka. Zwróć uwagę czy mocz czasami nie zmienia barwy i zapachu. A swoją drogą konieczna jest wizyta u ginekologa, bo zapalenia idą w parze. Dobrze byłoby wykonać posiew z pochwy i cytologię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Iwka Opublikowano 20 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 Anna, to mnie wystraszylas z ta przetoka! Ja miewam nawracajace zapalenia pecherza ale zawsze wychodza bakterie w moczu, pomaga zawsze Furagin i Prouro ale niestety jak przestaje brac to po pewnym czasie mi sie odnawia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi