Gość xxx Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Witam. Moj ganglion na nadgarstku pojawia sie i znika jak widmo:) Czasem jest naprawde duzy i bolesny a po kilku dniach znika calkiem na kilka miesiecy. Taki to juz dziwny twor:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grażyna Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 hej. mój przyjaciel ganglion pojawia sie co pół roku i co pół roku przechodze zabieg... po którym sie odnawia.... Ale myslę, że tak mnie kocha że już mnie nie opuści... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Justyna Opublikowano 1 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2012 Cześć :) ja mam gangliona już kilka lat... mam go na prawym nadgarstku pod kością i przy jakichkolwiek czynnościach boli ręka a w nocy drętwieje. byłam u ortopedy i powiedział że operacja, ale raczej się nie zdecyduje na nią. Chodziłam na ultradźwięki i coś jeszcze ale nie pamiętam nazwy, to mi pomogło ganglion trochę się zmniejszył ale znowu wrócił. Teraz dostałam na solux więc jak się poprawi to dam wam znać :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Agunia Opublikowano 1 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2012 Jakiś czas temu przypadkowo trafiłam na opis co to tak na prawdę jest. I pisało, że jest to niezłośliwa forma nowotworu, oczywiście mam nadzieję, że może to jakaś pomyłka. Przyznam, że lekko się przestraszyłam. Czy wy tęż spotkaliście się z taką opinia?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość olimp Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 mam ganglion na lewym nadgarstku. dał się on we znaki na lekcjach wychowania fizycznego, gdy stawaliśmy na rękach. nie mogę się podeprzeć na tej ręce, operację mam w piątek. A do Agunia : też to słyszałam, jest to torbiel galaretowata, niezłośliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Paula Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 ja miałam gangliony ponad dwa lata.najpierw na lewym nadgarstku a póżniej na obu,były bardzo bolesne,przy opieraniu sie na rece,na w-f,czy nawet przy najprostrzych czynnościach jak zamiatanie czy struganie ziemniakow.teraz jestem czwarty dzień po operacjii i odpoczywam.mam nadzieje ze po zdjęciu szfow będzie wszystko dobrze i już nie wróci!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pianistka Opublikowano 11 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Ja się z tym męczyłam 3 lata, a jestem pianistką no i niestety bardzo mi to przeszkadzało. Spróbowałam pijawek! wiem, to dość niekonwencjonalna metoda, ale pomogło!! naprawdę :) sama w to nie wierzyłam , ale jednak. Oczywiście było to w akcie desperacji, bo próbowałam już wszystkiego (oprócz operacji). I z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że pijawki to bardzo dobra inwestycja. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monika Opublikowano 6 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 ja mam już 4 raz na nadgarstku , miałam ściągnę strzykawką i blokade w postaci leku i nic , teraz mam wielkości orzecha włoskiego boli mnie bardzo i palce mi drętwieją , nie wiem co mam zrobić czy spróbować operacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość yvette Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 ja mialam operacje wczoraj...cóz powiedziec, boli i boje sie zobaczyc ta blizne *(( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirek78 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 mam pytania mam operacje na gangliona w jaki czas po operacji można wrócić do pracy.mieszkam za granicą i chciałbym zaplanować lot po operacji.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grażyna Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Miałam usuwanego gangliona już trzy razy operacyjnie teraz wyszedł po raz czwarty ręka boli nie mogę pisać boli mnie kciuk .Chyba muszę udać się do lekarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aga Opublikowano 24 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Mialam gangliona przez rok. Pozniej lekarz przeklul go igla ale wrocil. Teraz jestem 3 tygodnie po operacji. wszystko sie udalo, nie boli, goi sie ale nie moge patrzec na ta blizne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EdytkaCZ Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Ja również miałam wycinany ganglion i blizna jest prawie niewidoczna. Może zależy to od umiejętności lekarza. Ja zabieg przeszłam w klinice http://www.sport-med.pl u doktora Jana Paradowskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kostka Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Hirudoterapia to dobry sposób. Dziękuję Pianistce za polecenie tej metody. Pijawki bardzo dobrze spisują się jeżeli chodzi o torbiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Konowa Opublikowano 22 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2017 USG nadgarstka udało mi się zrobić tanio w http://www.przychodnia-orlik.pl/ na Pradze i tam mi wyszło, że jest gangilon. Ale udało się go jakoś wyleczyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Aska Opublikowano 11 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2020 Witam ja jestem po 2 operacjach usuniecia ganglionu z przesunieciem kosci lodeczkowej. Mialam w tamtym roku teraz czeka mnie w listopadzie trzecia operacja usuniecia ganglionu. I mam nadzieje ze juz ostatnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość helowa13 Opublikowano 11 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 miałam wczoraj usuwany operacyjnie ganglion dłoniowy niewidoczny z prawego nadgarstka, na razie jest ok, mam rękę w gipsie, znieczulenie działało 24h i teraz jestem na tabletkach, lekko rana boli, jestem zadowolona że się zdecydowałam na operacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość helowa13 Opublikowano 11 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 1 minutę temu, Gość helowa13 napisał: miałam wczoraj usuwany operacyjnie ganglion dłoniowy niewidoczny z prawego nadgarstka, na razie jest ok, mam rękę w gipsie, znieczulenie działało 24h i teraz jestem na tabletkach, lekko rana boli, jestem zadowolona że się zdecydowałam na operacje znieczulenie miejscowe było - nie ma czego się bać, lepsze niż narkoza, jak dostanie się lek uspokajający to już wogole, ja nie czulam zadnego bolu przy podaniu znieczulenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi