Gość Przemek Opublikowano 13 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 Witam. mam 33 lata waga 180 cm 82 kilo plec meska ....ostatnio otrzymałem wynik badania dobowego wydalania moczu VA- 0.6 g/24h DZM2100ml .Przy zawarości we krwi w tym samym czasie 7mg/dl.Badania były wykonane z powodu tego że mam podwyższony kwas moczowy we krwi od roku wacha sie od 7 do 8,5 mg/dl oraz czasem pobolewanie w stawach .Czy moje wydalanie kwasu moczowego jest w normie ? A jesli jest w normie czy wyklucza dne moczanowa ?Na czym polega jednoznaczne stwierdzenie dny ? Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2010 Norma wydalania kwasu moczowego z moczem na dobę to 250-750 mg/24 h u Pana jest to 600 mg czyli norma. Dnę moczanową rozpoznaje się głównie po podwyższeniu kwasu moczowego w surowicy krwi i objawach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi