Gość Marcin Opublikowano 13 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 Witam mam takie pytanie, bo mam problemy z przełykaniem stałych pokarmów. Czasami jak jem to te jedzenie mi staje, gdzieś w okolicach gardła i boję się wtedy żebym się nie zakrztusił. Wiem, że chrząstka krtani - nagłośnia chroni przed zakrztuszeniem, a co wtedy jak jedzenie jakby stanęło w gardle ? też nagłośnia wtedy się zamyka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 13 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 a co wtedy jak jedzenie jakby stanęło w gardle ? też nagłośnia wtedy się zamyka? - tak nagłosnia powinna się zamknąć - aby zdiagnozować Pana problem należałoby wykonać jednak badanie gastroskopowe, aby być może uwidocznić przeszkodę w zakresie przełyku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi