Gość Xyz Opublikowano 13 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 Witam. Mam problem takiej natury. Od pewnego czasu moja skóra jest podrażniona praktycznie na całym napletku. Tzn ktoś kiedyś rozpoznał u mnie łuszczyce, ale po badaniach wyszło, że to nie łuszczyca bo nie mam charakterystycznych zmian np na łokciach, kolanach, plecach. Przez okres ok 6 miesięcy brałem Tetralysal i myślę sobie, że to może być zagrzybienie organizmu. Miejsca na napletku są suche. Przez głupotę kiedyś posmarowałem się sterydem kilka razy i martwię się czy to nie jest uszkodzenie czy uzależnienie skóry od sterydów. Raz posmarowałem się masią Protopic i wszystko zeszło, ale po tygodniu powróciło. Mam czasami plamki na żołędziu, ale one też znikają a potem znowu powracają. Ostatnio zauważyłem, że mam dwie plamki pod pachami o średnicy ok 3 cm i 0,5 cm. Smarowałem to lamisilem ale nic nie zeszło więc lekarz kazał mi przestać smarować. Kiedyś pani dermatolog przepisała mi mieszankę maści Laticort + Clotrimazolum. Po tym się dobrze goiło. Ale po jakimś niedługim czasie objawy powracały z nasileniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 17 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2010 Trzeba oczywiście w tej sprawie udać się na kontrolę. Trzeba mieć świadomość tego, że jeśli jest to zakażenie grzybicze bardzo często nawraca dlatego czasami trzeba przeprowadzić odpowiednią terapię. Tak samo dzieje się w czasie reakcji alergicznych - jednorazowe leczenie nie jest wystarczające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 Zobacz choroby penisa, napletka zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/penis-pracie-czlonek-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi