Gość Rafał Opublikowano 12 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2010 Witam, mam 2 hemoroidy - jeden wewnętrzny i jeden zewnętrzny (lekarz chirurgi pierwszego kontaktu stwierdził że są małe, ale nie wiedział ich po wysiłku fizycznym a właśnie wtedy mam największe). Hemoroidy mam od miesiąca. Mam następujące pytania: - czy duże jest prawdopodobieństwo nawrotu po zabiegu metodą nieinwazyjną? - czy możliwe aby po usunięciu tych dwóch wyrosły następne? (może lepiej poczekać jeszcze miesiąc, tak aby pokazały się wszystkie) ? - czy może lepiej wybrać zabieg chirurgiczny ? - czy po zabiegu aktywny tryb życia może przyczynić się do nawrotu? (gram w piłkę) - czy zabiegi nieinwazyjne usuwają problem czy jest z nimi tak jak w przypadku tabletek - zatrzymanie rozwoju ? Proszę specjalistę o odpowiedz na moje pytania, ponieważ chciał bym wszystko wiedzieć przed wydaniem sporych pieniędzy na zabieg. Dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 13 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 - czy duże jest prawdopodobieństwo nawrotu po zabiegu metodą nieinwazyjną? w miejscu usuniętego żylaka nawet metodą nieinwazyjną nie powstaje nowy, lecz może powstać w każdej chwili żylak w jego np. sąsiedztwie - czy możliwe aby po usunięciu tych dwóch wyrosły następne? (może lepiej poczekać jeszcze miesiąc, tak aby pokazały się wszystkie) ? nikt nie zagwarantuje tego, że nie powstaną nowe, można jednak czekać latami i mogą nowe nie powstawać - czy może lepiej wybrać zabieg chirurgiczny? na początku można skorzystać z metod nieinwazyjnych jeśli żylaki są małę - czy po zabiegu aktywny tryb życia może przyczynić się do nawrotu? (gram w piłkę) czynny wysiłek nie powodujący zwiększania nadmiernego ciśnienia w jamie brzusznej (np. podnoszenie ciężarów) albo drażniących ujście odbytu (jazda na rowerze) nie ma wpływu na powstawanie nowych żylaków - czy zabiegi nieinwazyjne usuwają problem czy jest z nimi tak jak w przypadku tabletek - zatrzymanie rozwoju ? raczej hamują proces rozwoju choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Zobacz choroby odbytu zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi