Gość Aga Opublikowano 12 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2010 Witam Internista skierował mnie na badania w kierunku tarczycy i cukrzycy. Moje wyniki to TSH 4,36( NORMA 4) CUKIER NA CZCZO 116 Co to oznacza? Czy te wyniki wskazują że mam cukrzyc,e i problemy z tarczycą? Proszę o szybkę odpoweidź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 12 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2010 Raczej poziom TSH tylko nieznacznie odbiega od normy także i cukier. Raczej internista tylko zaleci odpowiednią dietę bezcukrową i być może jeszcze konsultację endokrynologiczną lub badania dodatkowe hormonów tarczycy (fT3 i fT4). Takie podwyższone TSH może świadczyć o niewielkiej niedoczynności tarczycy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi