Gość Mateusz Opublikowano 11 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2010 Witam! Mam już prawie 18 lat, i od około 8 lat zmagam się z ginekomastią ( nie tylko wypukłe sutki, a także przyrost gruczołów piersiowych). Lekarz endokrynolog stwierdził, że problem tkwi w psychice, i jeśli się zawezmę, poradzę sobie z tym problemem- polecił robienie tylko ćwiczeń, który niby powinny pomóc z wyeliminowaniem problemu oraz nakazał wykonanie badań hormonalnych. Jednak dla mnie było to tzn *odesłanie z kwitkiem*, i poszedłem do lekarza prywatnego, który przepisał mi tamoxifen, po zażyciu jednak nic się nie zmieniło. Moje pytanie brzmi: dokąd powinienem udać się na terenie Poznania, aby dostać skierowanie na operacyjne usunięcie ginekomastii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 12 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2010 Trzeba w tej sprawie udać się do poradni chirurgii ogólnej. Jeśli chirurg zadecyduje o wykonanie takiego zabiegu dostanie Pan od niego skierowanie. Zabieg można wykonać w każdym szpitalu z oddziałem chirurgii ogólnej bezpłatnie (w ramach ubezpieczenia NFZ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KK Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 Jeśli zdecydujesz się na zabieg u zwykłego chirurga to w zależności od wielkościu gruczołu sutkowego i tkanki tłuszczowej dookoła może zostać lejek. Jeśli zdecydujesz się na operację plastyczną usuwania gruczołu, odessają także tłusz poprzez liposukcję. Ja mam taki zabieg za 2 tyg...:( Pozdrawiam-mam nadzieję że może coś pomogłem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi