Gość Daniel z Radomia Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 Byłem ostatnio operowany w Radomiu. Wycięto mi dwie przetoki okołoodbytnicze. Zaszyto i następnego dnia wypuszczono do domu. Nic nie zalecono i nic nie przepisano na ból jak tylko to że mam skontaktować się z chirurgiem. Nie powiedziano czy mam miec jakąś dietę lekkostrawną, czy moge się wykąpać czy nie, czy robic opatrunki, kiedy i czy wogóle zdjąć nici itd.Zwymiotowałem tego samego dnia(chyba z osłabienia) a nad ranem trafiłem do drugiego szpitala bo ok. 5 godzin krwawiłem tak jakby odkęcić kran i leciało a nie kapało ze mnie. Kiedy wyszedłem poszedłem zgodnie z zaleceniem do chirurga proktologa, ale nie tego co mnie operował bo był gburowaty i nic kompletnie nie wytłumaczył co dalej. Poszedłem do innego chirurga proktologa i zdjął mi dwie nici a trzecią zostawił bo była głęboko w odbycie i nie chciał mi nic uszkodzić. Okazuje się że nie potrzebnie się martwił. Innej nici nie zauważył lub nie ruszył i zarosła. Dziś byłem niestety a może stety u tego chirurga proktologa, który mnie operował prywatnie to usunął mi dwie nici. Zarośniętą z której stworzyła się przetoka i na zewnątrz jątrzyła się ropa i druga nic, która była wewnątrz. Mam pytanie . Czy ta przetoka z nici normalnie sie zagoi , czy będzie jednak potrzebna kolejna operacja?On jest tak gburowaty że nic nie mówi zaczynam sie martwić. Drugie moje pytanie to to czy to normalne że odkryta śluzufka kiedy się goi w okolicy odbytu to cieknie z niej ropa?Co na to począć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 Niestety nie ma pewności czy w chwliki obecnej dojdzie do wygojenia przetoki z nićmi. Ze śluzówki nie powinna cieknąć ropna wydzielina. Może warto by było wykonać wymaz na badanie bakteriologiczne, a następnie włączyć odpowiedni antybiotyk zgodnie z antybiogramem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi