Gość Marcelina Opublikowano 9 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2010 Jestem w 38 tyg. ciazy. Wczoraj odkrylam guzka pod pacha, ok.8 mm. Odczuwam również ból w tym miejscu. W zasadzie guzek ten wykrylam ponad pol roku temu, ale myslalam ze tylko mi sie wydaje. Czy to może być rak? Czy w jakikolwiek sposób może to wplynąć na moje nienarodzone dziecko? Dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 9 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2010 Bez badania trudno określić co to może być. Trzeba w tej sprawie skontaktować się bezpośrednio z lekarzem. Prawdopodobnie to powiększony węzeł chłonny obecnie w odczynie zapalnym. Dość często takie węzły ulegają powiększeniu na skutek podrażnienia skóry tej okolicy (golenie sobie dołów pachowych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Specjalista od chorób wewnętrz Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2010 To węzeł spowodowany podrażnieniem skóry albo gózek chociaż pod pachą rzadko spotykane! Zalecenia: Trzeba kupić ALTACET (w żelu) i smarować nim pachę 3 - 4 razy na dobę w kilkugodzinowych odstępach, oraz jak się nasmaruje ALTACETEM i on wsiąknie to posmarować NAPROXEN EMO (NAPROXEN EMO jest lekiem w postaci żelu przeciwbólowy i przeciwzapalny) stosować 4 - 5 razy na dobę (wszystkie te produkty można kupić w aptece bez recepty). A dziecku nic nie zagraża! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Poszukaj na: http://www.bolimnie.com/galeria-chorob znajdziesz dużo zdjęć jak mogą wyglądać choroby człowieka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi