Gość przemek Opublikowano 7 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 Jądro prawe o wym 43,6-35,1-22,mm z owalnymi ogniskami,nieco hipoechogenicznymi,do 18,8 mm.-cechy zmian rozrostowych.WNIOSKI*Tu jądra prawego-susp.meta?-ST urolog.Proszę powiedzieć jakie są szanse na wyleczenie? boje sie ,mam 33 lata . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość medicus Opublikowano 8 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 Najważniejsza będzie teraz biopsja jądra i ocena zmiany. W najgorszym przypadku nie będzie to leczenie proste. Zapewne konieczne będzie usunięcie chorego jądra wraz z marginesem, wezłami chłonnymi. Prawodopodobnie konieczna będzie chemioterapia. Strach jest ti rzecza naturalną, ale on tylko przeszkadza. Trudno cos radzić, ale na pewno wziąć się za pilne leczenie choroby i walkę z nią!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dziękuje Opublikowano 15 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2010 Dziekuję za odpowiedz,mam natychmiast skierowanie na oddział urologiczny na operacje .Moje wyniki badań to Alfa-fotoproteina 19,21 IU/ml ,CEA 0,61ng/ml 0,0- -5,20 palący do 6,5ng/mLHC+BETA 8,7 mlU/ml=*2,0 Bardzo proszę o jasną odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PRZEMEK Opublikowano 22 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 Jestem po operacji mam usunięte jądro wraz z nasieniowodem,czekam na wynik . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PRZEMEK Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Okazało sie że to martwe jądro, nie stwierdzono utkania nowotworowego.,nie miałem chemii ...Wielka radość nie trwała ,długo minął zaledwie rok a ja mam guzy na płucach AFP 67,27.Jestem miesiąc po klinowym wycięciu guza ,wczoraj dostałem wynik: WTÓRNY NOWOTWÓR ZŁOŚLIWY PŁUC , PRZERZUT GUZA ZARODKOWEGO Z PRZEWAGĄ UTKANIA TYPU CARCIOMA EMBRIONALE. Umówili mnie na oddział za 2 tygodnie na badania i chemie.Jak każdy marze aby wyzdrowieć , jakie mam szanse? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi