Gość Gucci Opublikowano 7 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 Witam, szukam odpowiedzi na mój problem ale niewiele jest na ten temat informacji dlatego pytam specjalisty. Dwa tygodnie temu miałam w znieczuleniu miejscowym wycięty guzek w poliku prawym. Początkowo mylnie go okreslilam jako zgorzel od zęba i stomatolog mnie pilnie skierował do chirurga. Dowiedziałam się że jest to spory guzek nie mający nic wspólnego z zębem i mieści on się w okolicy jamy przynosowej , nad górna żuchwą w sąsiedztwie skrzydełek nosa. Guz mnie nie bolał ale zaczął się powiększac i pełna niepokoju udałam się do lekarza. Po wycięciu guzka miałam od razu zszyte cięcie, opuchlizna była ogromna i brałam antybiotyk. Od początku czułam silne znieczulenie górnej wargi i częsci nosa. Minęły już dwa tygodnie, opuchlizna całkowicie ustąpiła a ja nadal czuję mrowienie polika, okolica po guzie jest bardzo twarda i czuję jakby powstal pewien ubytek i zrost w tym miejscu. Górna częśc wargi nadal jest bez czucia wraz ze skrzydelkami nosa. Moja twarz jest w tym miejscu nieruchoma, zdeformowana, nie mogę się usmiechac, czuję łaskotanie tego miejsca. Jestem obecnie na wakacjach a chirurg mój nie odpisuje na maila oraz na smsy. Krwiak który powstał w tym miejscu nie był odbarczony, jestem załamana. Nie mogę funkconowac normalnie, jesc i wrocic do pracy z ludzmi. Proszę o pomoc w tej sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 Trudno określić co obecnie może się dziać bez badania bezpośredniego i informacji jaki zakres resekcji guza był przeprowadzony (tylko lekarz wykonujący zabieg może coś więcej na ten temat powiedzieć i pomóc). Musi Pani zdawać sobie sprawę z tego, że w czasie takiego zabiegu mogło dojść do uszkodzenia drobnych nerwów czuciowych i ruchowych twarzy. Trzeba czekać długi okres (około nawet 6-9 miesięcy), aby nerwy uległy regeneracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi