Gość Ludmiła z Kijova Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Bardzo proszę o odpowiedz,co to oznacza.zrobiłam mammografije i taki opis...Piersi o nieregularnym utkaniu gruczołowo-tłuszcszowym.W projekcji skosnej piersi lewej na granicy kwadrantów widoczne jest skupisko mikrozwapnien.(zalecenie:kontakt z onkologiem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Skupisko mikrozwapnień może świadczyć o procesie nowotworowym (dlatego konsultacja z onkologiem). Dobrze by było wyciąć to ognisko chirurgicznie i poddać badaniu histopatologicznemu. Wtedy będzie się miało pewność w 100% co to jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ewa Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2009 Witam mam na imie Ewa nie dawno zrobiłam badanie mommograficzne na ktorym wyszło Wynik badania Piersi tłuszczowo-gruczołowe Obustonnie rozsiane zmiany mastopatyczne o średnim stopniu nasilenia. Cienie o charakterze tu mal. skupisk mikrozawpnień ,pogrubienie skóry nie wykazano.BIRADS 2 Dziękuję z góry i pozdrawiam Ewa przepraszam nie dopisałam ze bardzo bym prosila o przetłumaczenie mi wyniku bo nie wiem czy powinnam się martwic e-mail ewaa1405@wp.pl za co jeszcze raz bardzo dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi