Gość Zuza Opublikowano 2 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2010 Parę tygodni temu uderzyłam się mocno w piszczel. Powstał stosunkowo mały wylew. Po jakimś czasie zanikł, ale w tym samym miejscu zrobiło się zgrubienie--*tkanka jest twardsza i nieco wypukła jak się przejedzie po niej palcem i porówna z okolicami wokół tego miejsca. Dodatkowo czasem czuję dziwny ból, może raczej ciągnięcie w tej nodze, czego wcześniej nie było. Co to może być? Udać się z tym do lekarza? Jak mogę to zwalczyć tzw. domowymi sposobami? Proszę o radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 Co to może być? - to prawdopodobnie pozostały krwiak, który nie uległ wchłonięciu tylko zwłokniał Udać się z tym do lekarza? - aby dokładnie przekonać się co to jest należałoby w tej sprawie skontaktować się bezpośrednio z lekarzem Jak mogę to zwalczyć tzw. domowymi sposobami? - proszę zakupić żel z heparyną np. Lioton 1000 i wsmarowywać go dokładnie w zgrubienie kilka razy dziennie, po około 2-3 tygodniach powinno przynieść to jakieś efekty jeśli nie doszło do całkowitego zwłóknienia krwiaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi