Gość A Opublikowano 1 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 Nie wiem co mam robic, POL ROKU czekalem na zabieg (a chodze z tym ponad 10 lat), porobilem wszystkie badania i wszystko ok, dzis juz jestem w szpitalu, leze i sie ciesze ze W KONCU bede mial to za soba. Na kilka godzin przed zabiegiem lekarz stwierdzil ze nie moze mnie operowac, ze mam nadcisnienie (170/100) ze to za wysokie cisnienie do zabiegu. Oraz ze mam minimum TRZY miesiace leczyc nadcisnienie i ze wtedy dopiero ustalic date nastepnego zabiegu. Powtarzam ze na ten zabieg czekalem POL ROKU. Najwiekszy problem jest w tym, ze to cholernie widac, przez spodnie, nosze za duze spodnie i nie da sie tego ukryc. Cieszylem sie na lato bede zoperowany, ze bede mogl sie w koncu jakos na plazy pokazac, i teraz mam znow czekac ponad pol roku? Jestem zalamany, jestem w stanie chwycic za noz i sam sobie to obciac. I wcale tego nie pisze w przenosni. Poprostu zyc mi sie odechcialo. Jak mam sie w koncu tego k**estwa pozbyc?!?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Goja Opublikowano 3 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2010 Najważniejsze zdrowie, jeszcze niejedno lato przed Tobą.! Nie wściekaj się , bo to podnosi ciśnienie, cierpliwość i spokój- to jedyny sposób , oprócz oczywiście obowiązkowych tabletek na nadciśnienie, na to, aby się w końcu operacja mogła się odbyć.Pomyśl sobie: Cóż to jest -3 miesiące wobec 10 lat w towarzystwie przepukliny? Będę trzymać za Twoją cierpliwość i pogodę ducha kciuki . Pozdrawiam Goja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość a Opublikowano 4 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 Tak tylko, ze dzien pozniej bylem u swojego lekarza rodzinnego, ktory powiedzial mi ze zostalem olany i ze cisnienie 170/100 to normalne cisnienie u wystraszonego pacjenta przed pierwsza w zyciu operacja. Do tego powiedzial mi ze NIC nie moglo mi zagrazac przy takim cisnieniu. Jak by tego bylo malo 4 dni przed planowanym zabiegiem bylem badany przez anestezjologa ktory zezwolil na znieczulenie, mimo iz u niego tez mialem podwyzszone cisnienie (140/85). Powoli trace zaufanie do lekarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kola Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Należy pokontrolować ciśnienie codziennie przez miesiąc i zobaczyć, czy rzeczywiście wymaga ono leczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafal Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 Ja przed zabiegiem operacyjnym mialem 180/110 i to nie tylko z nerwow i jakos mnie operowali. Na stole mialem 155/90 . Nerwy robia swoje. Lecze sie nadcisnienie i zedko mi spada ponizej 130. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi