Gość iwona. Opublikowano 30 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 Mojemu 3letniemu synkowi lekarz laryngolog stwierdził wrodzoną torbiel środkową szyji (q18)skierował na zabieg,mam pytanie czy to jest grożna torbiel i jakie mogą być powikłania pooperacyjne,ile dziecko spędzi czasu w szpitalu i czy ten zabieg jest dość często wykonywany u takich malych dzieci.Jak wogóle odbywa się taka operacja i jak długo to trwa. Byłabym bardzo wdzięczna o napisanie jak najwięcej informacji o *tym nieszczesnym torbielu**.!Z góry bardzo dziekuję*. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 1 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 Torbiele tej okolicy występują dość często. Zabieg nie jest zbyt skomplikowany i wykonywany u dzieci w tym wieku. Znieczulenie jest ogólne, zabieg może trwać około 3 godzin. Czas hospitalizacji może wynosić około 3-4 dni, reszta opieki w domu i zgłaszanie się na wizyty kontrolne. Powiększająca się torbiel może dawać objawy uciskowe, deformować szyję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Iwona Opublikowano 2 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2010 Dziękuję bardzo za odpowiedż,mam nadzieje że wszystko będzie wporządku,serdecznie pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi