Gość biegacz Opublikowano 30 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 Witam. Nabawiłem się zapalenia pochewki ścięgna Achillesa. Mam lekką opuchnietą okolice wokół guza piętowego. Boli przy próbie odbicia się i przy mocnym dotyku od strony wewnetrznej pięty. Mam pytanie. Jak można najszybciej to wyleczyć? I jak dlugo mogę odczuwać ból? Słyszałem o zabiegach *falą uderzeniową*. Pomaga?? I jezeli tak to ile zabiegów trzeba wziac. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 1 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 Nie mam doświadczenia w przypadku stosowania fali uderzeniowej. Można doraźnie stosować Ketonal żel miejscowo. Rehabilitacji nie powinno stosować się przy stanie zapalnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość biegacz Opublikowano 2 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2010 Tzn nie można stosować zadnych zabiegów w czasie stanu zapalnego?? Okłady z lodu są wskazane? Jak dlugo leczy się stan zapalny pochewki ściegna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi