Gość Łukasz Opublikowano 29 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 Witam ja miałem 3 tyg temu wypadek zostałem potrącony przez motorower doznałem złamania trzonu kregu C6 złamania trzonu oraz wyrostka poprzecznego kręgu C7 leżałem tydz. w szpitalu po czym zostałem wypuszczony do domu teraz mam kołnierz ortopedyczny Compa a moje pytanie brzmi CZy jest możliwe zeby mi sie to prawidłowo zrosło po 2 msc chodzenia w tym kołnierzu z czego 1 kręg jest przesuniety az o 7mm a drógi o 5 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 1 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 Kołnierz wymusza prawidłowe ustawienie kręgosłupa w odcinku szyjnym. Stąd jesli nie ma istotego przesunięcia, które powodowałoby ucisk na worek oponowy lub korzenie nerwowe nie jest konieczny zabieg chirurgiczny, a jedynie noszenie kołnierza przez 2 miesiące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi