Gość Agnieszka Opublikowano 29 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 Witam serdecznie!W opisie usg tarczycy wyczytałam:*Tarczyca dobrze ograniczona,hypoechogeniczna,nieco większa,jednorodna.PP 26x20x57, PL23x18x58*. Tsh ze 120 spadło do 60(biorę 3 tyg.euthyrox 50.). Anty TPo- 322,74. F4 10,5. Do tego widoczne wole. Zmęczenie,ogromna senność,nerwowość. Czy to choroba Hashimoto? Mojej babce,ciotce i jej córkom usunięto już tarczycę. Czy mnie też to czeka? Czy spożywanie naturalnie wytworzonych minerałów może wspomóc farmakologię? Jakich produktów żywieniowych unikać? Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 30 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 W przypadku tak dużej wartości anty-TPo stosowanie suplementów diety nie przyniesie oczekiwanego rezultatu. Prawdopodobnie konieczny będzie zabieg usunięcia tarczycy, o tym jednak powinien zadecydować lekarz prowadzący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Agnieszka Opublikowano 30 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 Serdecznie dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi