Gość Ania Opublikowano 29 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 Panie doktorze 3,5 roku temu uderzył w lewe podudzie tramwaj- lekarz stwierdził silne stłuczenie, nie miałam gipsu. Obrzęk się zagoił po 2 tyg. Od tamtej pory nie miałam żadnego urazu w łydkę.Od 2 lat boli mnie lewe podudzie a właściwie jego tylno- zewnętrzna część. Ortopeda wysłał mnie do reumatologa, reumatolog do onkologa a onkolog do chirurga naczyniowego i tak od pół tora roku tułam się po lekarzach a mam 25 lat , ból jest większy piecze i zaczynam gorączkować. USG wskazuje - podejrzenie naczyniaka. Noga mnie piecze jest gorzej a lekarze mnie odsyłaja na kolejne odległe terminy. USG brzmi: w odległości 13,5 cm od podeszwy po stronie tylno-wewnętrznej kości strzałkowej na pograniczu m. strzałkowego krótkiego i przedziału głębokich zginaczy na przebiegu pęczka naczyniowo- nerwowego widoczna jest zmiana ogniskowa o wymiarach 10x10x18mm hypoechogenna na obwodzie z centralnymi przestrzeniami obwodowymi. Na powierzchni bocznej/ strzałkowej oraz tylnej uwidocznionej zmiany oraz w jej obrębie stwierdza się obecność drożnych naczyń tętniczych. Proszę o pomoc. Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 30 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 To prawdopodobnie naczyniak, którym powinien zająć się chirurg naczyniowy. Także to z nim już należy się konsultować i to on zadecyduje o dalszym leczniu. Doraźnie może Pani stosować aspirynę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi