Gość dawid83 Opublikowano 28 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2010 Witam! Jestem po operacji tarczycy, wycięcie całego prawego płata wraz z cieśnią oraz subtotalne wycięcie płata lewego.Wynik hist-pat: płat lewy: struma colloides.płat prawy: carcionoma papillare o średnicy 1,5cm.półtora miesiąca przed operacją na usg nie miałem powiększonych węzłów chłonnych.Zdjęcie przedoperacyjne RTG płuc i tchawicy bez zmian.co dalej?czy będzie reoperacja?jakie mam szanse?mam 27 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 29 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 Tłumaczenie brzmi: rak brodawkowaty, wole koloidalne. Jeśli operacja została wykonana przed 2 tygodniami, reoperacja możliwa będzie najwcześniej za 2 miesiące. W tym wypadku prawdopodobnie nie będzię to konieczne. Rak brodawkowaty występuje najczęściej i cieszy się dobrą odpowiedzią na leczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dawid83 Opublikowano 1 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 Witam, mam dodatkowe pytanie, co oznacza podtorebkowe wycięcie lewego płata, ponieważ w protokole z przebiegu operacji,mam napisane całkowite wycięcie płata prawego wraz z cieśnią oraz podtorebkowe wycięcie lewego płata.i dalej mnie męczy pytanie czy będzie druga operacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi