Gość Paweł Opublikowano 28 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2010 Dzień dobry mam pytanie jestem 20 latkiem od 13 roku życia mam powiększone gruczoły sutkowe w zeszłym tygodniu byłem na wizycie u onkologa który zlecił biopsje cienkoigłową proszę o pomoc w interpretacji wyniku: Rozpoznanie kliniczne zgrubienie okołosutkowe obustronne W próbce strzępki tkanki tłuszczowej brak komórek nowotworowych złośliwych. Czy wynik ten wskazuje na gineko czy lipomastie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 29 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 To prawdopodobnie wynik odkładania się tkanki tłuszczowej w okolicy gruczołu piersiowego, czyli lipomastia, szczególnie jeśli występuje otyłość brzuszna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Paweł Opublikowano 29 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 a jak się tego problemu pozbyć, mimo odchudzania problem nie znika przy wzroście 192cm ważyłem przez pewien czas 65kg potem zaczałem intensywnie ćwiczyć (dieta wysoko białkowa, bez żadnych środków pomocniczych) i waga wzrosłą do bardziej optymalnej - 80 kilo jednak cały czas sutki wyglądają tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 W takim przypadku jedynie leczenie operacyjne (chirurgia plastyczna) może dać spodziewane efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DOminik Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 tak ale ile takie cos kosztuje ?? i gdzie mozna to usunac ?? bo niestety nie stac 90 % ludzi aby szlo do prywatnej kliniki placac po ok 5000 zl za usuniecie lipomasti, wiec jak panie Dr to usunac ?? ? pozdrawiam prosimy o odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi