Gość AnnaK Opublikowano 28 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2010 Witam! 23 czerwca (5 dni temu) mialam zabieg laparoskopii-usunięcie torbieli prawego jajnika. czy to normalne ze jeszcze do dzis odczuwam bol z prawej strony brzucha(nieco ponizej pepka) przy niewielkim nawet ucisku tych okolic? wydaje mi sie ze to moze bolec jajnik. lekarze i kobiety w szpitalu zapewnialy ze po tym zabiegu nie bedzie zadnych dolegliwosci wiec troche nie niepokoi ten bol. myslalam ze szybko wroce do formy a jak na razie caly czas jestem oslabiona i czuje te bole w brzuchu, jakby mi sie tam wszystko poprzestawialo... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 30 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 Po zabiegach laparoskopowych dosyć często występuje ból związany z obecnością pozostawionych gazów (podczas zabiegu wtłacza się do jamy otrzewnej powietrze, które zwiększa dystans między powłokami a jelitami umożliwiając manewry trokarom bez uszkodzenia otaczających tkanek). Dyskomfort może występować przez około tydzień, w tym czasie powietrze ulega wchłonięciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi