Gość Mateusz Opublikowano 26 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 Witam, Mam 24 lata. Na początku czerwca dostałem dziwnych objawów ze strony żołądka, częste odbijania, wzdęcia, uczucie ucisku i pełności po każdym posiłku, uczucie *kluski w gardle*. Po zrobieniu gastroskopi otrzymałem następujący opis: Przełyk bez zmian. Wpust z góry i w inwersji prawidłowy, Linia Z prawidłowa. Błona śluzowa dna i trzonu żołądka prawidłowa. W antrum błona śluzowa pasmowato żywo czerwona. Odźwiernik symetryczny, zaczerwieniony. Opuszka dwunastnicy i części zstępującej bez zmian. Test ureazowy na HP dodatni. Lekarz mi przepisał leki na eradykację H.Pylori(Helicid, Duomox, Metronizadol). i potem Helicid do wykończenia(ok 28 dni) potem kontrola. Bardzo proszę o opinię na temat perspektyw leczenia. Jaka jest szansa na całkowite ustąpienie objawów, bez konieczności brania leków przewlekle po tej 4 tygodniowej terapii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mateusz Opublikowano 26 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 leczenie znosi przyczynę na długi czas, jednak nie wyklucza możliwości powtórnego pojawienia się dolegliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi