Gość Jola Opublikowano 26 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 Dzien dobry, Mam pytanie. Pod skóra twarzy, na wysokości policzka wyczuwałam coś twardego, jakby guzek około 1 cm. Jak zaczęłam go dotykać i mocniej przycisnęłam, ... odniosłam wrażenie że się rozpadł. ... i rozpłynął się pod skóra. Mam straszna opuchlizne w tym miejscu. Cały policzek jest napuchnięty i przebarwiony. Ogólnie nie odczuwam bólu, tylko jak dotykam to miejsce. Nie wiem co robić? . Wygląda to brzydko. Czy coś sie zebrało pod skórą? Czy zejdzie mi ta opuchlizna? Jak sobie pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 30 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 Bez zdjęcia czy bezpośredniego badania trudno wskazać dokładną przyczynę dolegliwości. Może ona pochodzić z jamy ustnej i być związana z chorobą zębów i dziąseł. Inną możliwością jest utworzenie się ropnia, powiększony węzeł chłonny, zmiany w śliniance tj. gruczolak. Najlepiej udać się do lekarza rodzinnego, on zadecyduje czy problemem powinien zająć się laryngolog czy dentysta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi