Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Ból żołędzia po przedłużeniu wędzidełka penisa

Gość 20latek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestem tydzień po zabiegu na przedłużenie wędzidełka, mam 20 lat, wczoraj byłem na wizycie kontrolnej, urolog tylko spojrzał i stwierdził, że wszystko goi się jak trzeba, że nie muszę już smarować maścią i aerozolem (Neomycinum) ale jest pewien problem bo przy dotyku żołądzia odczuma bardzo nieprzyjemny ból, podobno (bo tak przeczytałem na wielu forach) jest to związane z tym, że przez bardzo długi czas żołądź był zakryty, niedotykany i te *kłucia* przy dotyku są spowodowane właśnie tym, nie zdążyłem o to spytać urologa bo *bardzo się spieszył* kwestia tego czy naprawdę nie ma na zmniejszenie tej powiedzmy nadwrażliwości żadnej maści, żelu, kremu etc. ? Można coś robić konkretnie, żeby to z czasem ustało? Czy wskazane jest iść do urloga z tym problemem np. za jakiś czas kiedy już się szwy zagoją ?

Gość haemophilus

Nie ma sensu z takim problemem udawać się do urologa i płacić za kolejną wizytę. Taki dyskomfort w odczuwaniu związany jest właśnie z tym, o czym napisałeś. Z czasem dolegliwości ustąpią i nawet się nie zorientujesz kiedy, oczywiście będzie się to dziać stopniowo. Okolica wędzidełka może być dodatkowo przewrażliwiona ze względu na zabieg. Maści i kremy znoszące nadwrażliwość przedłużą okres nazwijmy to *przystosowania*.