Gość Ania Opublikowano 25 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 Mam 10 miesięczną córkę, która po urodzeniu dostała przepukliny pępkowej. Dwa miesiące po urodzeniu wchłonęła się jednak miesiąc temu znowu wyszła i to tak bardzo, że wystający pępuszek jest widoczny przez ubranka. Lekarz zalecił plastry jednak one nic nie pomagają. Poza tym po noszeniu plastrów odparza się skórka wokół pępuszka. Wczoraj kiedy zdjęłam jej plaster zauważyłam na nim coś takiego ciemnożółtego i niezbyt miłego w zapachu. słyszałam, że na zabieg jest jeszcze za wcześnie gdyż córka jest za mała. Co robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 30 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 Wydobywająca się wydzielina może być treścią ropną związaną z zakażeniem bakteryjnym, czemu mogły sprzyjać noszone plastry. Najlepiej ponownie skonsultować się z chirurgiem. Jeśli plastry nie skutkują należy zastosować inną metodę, w tym rozważyć zabieg operacyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość edhel Opublikowano 19 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 Jeśli jest Pani ciekawa jak wygląda taki zabieg, proszę zajrzeć tutaj: http://medtube.eu/watch.php?v=cAv5tvw3t&t=0&a=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi