Gość Natalia,19lat Opublikowano 24 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 4 miesiące temu zaczęłam odczuwać straszne bóle brzucha po wizycie u wielu specjalistów w końcu wylądowałam u ginekologa i okazało się,że mam guza na prawym jajniku 7cm na 5cm ... Miałam te cale badania crp i w ogóle i dostałam się do szpitala.Poszłam w końcu na stół operacyjny i mieli mi usunąć samego guza a niestety usunęli mi go razem z jajnikiem.Okazało się,że miałam torbiel skórzastą. Żeby było śmiesznie spiepszyli mi operacje i dostałam krwotoku wewnętrznego i po 5 dniach jak już powoli byłam na tamtym świecie operowali mnie drugi raz... Teraz zaczął boleć mnie lewy jajnik i niestety znów mam guza na nim 5,5 cm na 2 cm.Najprawdopodobniej jest to torbiel krwotoczna,ale jest również opcja,że jest to torbiel skórzasta a jaka by diagnoza nie była to i tak mam iść na operację usunięcia 2 jajnika... I co ja mam teraz zrobić ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 25 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 Trzeba sugerować się decyzjami ginekologów. Może niech Pani jeszcze w tej sprawie skonsultuje się w jakimś ośrodku klinicznym referencyjnym, aby ostateczne postępowanie było najbardziej racjonalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi