Gość ILONA Opublikowano 24 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 witam, odebrałam dzisiaj wynik biopsji. rozpoznanie : strzępy tkanki łącznej włóknistej i tłuszczowej. susp cystis mammae sin. moje pytanie: czy mam zgodzić się na usunięcie i co to oznacza. mam 35 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 25 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 susp cystis mammae sin. - oznacza podejrzenie torbieli sutka lewego - badania biopsyjne nigdy nie określi ewidentnego, ostatecznego rozpoznania (można np. nie trafić w ognisko nowotworowe) - jeśli zmiana jest duża radzę ją usunąć w całości i poddać badaniu histopatologicznemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ilona Opublikowano 15 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2010 Moja torbiel jest wielkości 0,7-0,8 mm, a biopsję miałam robioną , że tak napiszę, trafię lub nie, czyli bez podglądu usg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jola59 Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 Czy może mi ktoś przetłumaczyć na j.polski, wynik mojego USG piersi: * Cystis mammae sin. Lymphonodullitis fossae axillaris sin. Birads 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Edi Opublikowano 7 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 Masz torbiel i odczyn zapalny węzła. Nie ma potrzeby dalszej diagnostyki tylko regularna planowa profilaktyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi