Gość ablab Opublikowano 23 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 Witam.mam 35 lat w 2006r wykryto u mnie w piersi:*hipoechogeniczną niejednorodną o nierównym obrysie 14mm zmianę ogniskową,oraz bezechową 6mm zmianę ogniskową * późniejsze badanie cytologiczne wykazało gróczolako-włókniaka.(na szczęście),sytacja nie zmienia się na gorsze,ale co z *tym* zrobić??operować czy obserwować??z góry dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 24 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 Jeśli zmiana tak jak u Pani ma powyżej 1 cm, jest dobrze wyczuwalna w badaniu palpacyjnym (ręką) radziłbym ją usunąć i poddać szczegółowemu badaniu histopatologicznemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anna Opublikowano 24 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 I tak usuwać co roku? Już 2 razy wycinano mi włókniaki i rosną nowe. Pojawiły sie także torbiele. Jak wyeliminować przyczynę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 24 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 Wszystko zależy, w jakim miejscu gruczołu znajduje się zmiana. Zwykle takie zmiany się obserwuje, jeśli jednak zmiana powiększa się lub budzi podejrzenia to wówczas zalecane jest jej usunięcie. Decyzja tak naprawde należy do lekarza prowadzącego i Pani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Agata Opublikowano 24 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 Jak się to operuje? Tzn. czy jest to możliwe w znieczuleniu miejscowym czy koniecznie ogólnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ola Opublikowano 25 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 Poprostu wycina się ową zmianę w znieczuleniu ogólnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi