Gość ewa Opublikowano 23 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 Witam Uderzyłam się 4 dni temu w głowę. Uderzenie było dość silne, tak że do tej pory czuje dyskomfort. Jestem umówiona za 2 dni na MRI głowy, które wykonać muszę również z innych wskazań. Mam w związku z tym pytanie , czy po 6 dniach MRI wykazałoby krwiaka podtwardówkowego przewlekłego, który z tego co wiem wolno narasta i czy badanie te musiałoby być z kontrastem? Proszę o odpowiedź, bo nie wiem czy nie przełożyć terminu badania. Z góry dziękuję. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mateusz Opublikowano 23 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 Mri potrafi wykryć krwiaka w podanym terminie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ewa Opublikowano 24 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 Dziękuję za odpowiedź. Panie Doktorze proszę mi powiedzieć czy po tych 6 dniach od urazu kontrast będzie konieczny, by uwidocznić krwiaka podtw. przewlekłego, czy można wykonać badanie bez kontrastu? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi